Friday, May 11, 2007

some things about amsterdam

amsterdamul este un oras cel putin cosmopolit. spre exemplu intr-o banca se aflau in asteptare, unul langa altul, un negru (barbat de culoare), o cucuoana olandeza si o asiatica. un fel de trupa sugababes reformata, iritata si posomorata de faptul ca are treaba la banca.
bucataria traditionala este practic nula. in afara de cateva chestii dulci (si nu neparat bune), mancarea olandeza este aproape inexistenta. de aceea, majoritatea restaurantelor (sau cum le numesc baietii astia "cafe") sunt indonesiene, indiene, chinezesti, tone de pizerii si localuri italiene si, bineinteles, la fiecare 3m in centru, celebrele argentinian steak houses pentru cei care sunt nebuni dupa vaca.
intr-un episod urmator despre fast-food-uri si cum fast-food nu inseamna doar hamburger.
cultural, amsterdam este un oras care te poate asfixia. cum depsre pictura si teatru nu imi pot da cu parerea, voi vortbi despre muzica. toate concertele simfonice sunt promovate cu printuri creative, iar pe partea de cultura pop, rock, suburban... numai inntr-o spatamana cluburile din amsterdam gazduiesc pe: brand new heavies, nas, interpol de-phazz si altii. bineinteles, multe dintre concerte sunt sold-out cu saptamani inainte.
amsterdamul nu e despre branza si napolitane, despre magic mushrooms si curve, este o multime colorata si amestecat in fiecare zi cu cateva mii de oameni sositi, temporar sau definitiv din toata lumea... spre disperararea localnicilor satui sa claxoneze pietoni care merg pe banda pentru biclisti.

No comments: