Wednesday, April 11, 2007

home second home


budapesta este like a second home. orasul in care intotdeauna ne-am simtit cel putin la fel de bine ca in bucuresti. iar festivalul sziget se bate umar la umar cu barfly-ul, singurul loc din lume unde ne simtim mai bine ca acasa.
vara, budapesta este un oras torid ca si bucurestiul, dar parca ceva mai chilly la umbra. e un oras cu mancare ieftina multa si buna, blocuri comuniste, scari rulante imense si rapide, pipi pe peretii cladirilor din centru si o priveliste de vis la batthyany ter, mai ales seara.
pe seara, poti coboari pe langa dunare si sa te strecori pe un ponton, sa bei o bere si sa te uiti la lumininile de pe pod si la batranii care traiesc din pensie, luand cina si dansand pe vaporasele de croaziera.
dar, budapesta inseamna in primul rand: sziget, cel mai bun festival ever: tine o saptamana, nu costa mult, are zeci de scene si un cort de ambiental deschis aproape non-stop. minsuri: mancare scumpa si nu foarte buna, apa calda lipsa de multe ori, coada la toalete.
szigetul ramane singurul woodstock unde vin tineri din tarile baltice sau portugalia, unde poti sa mergi la concerte, sa vezi filme, piese de teatru, sa te joci cu tot felul de tampenii, sa simti adrenalina unei caderi de la cativa zeci de metri (eu nu!), sa te rupi, sa iti revii si sa te rupi din nou si sa oftezi cand strangi cortul in ziua a opta.

you have to love budapest!

No comments: